Nemzetközi turnéra indul a Nyári Mozi Színházi Közösség

Forrás: PANNON RTV https://pannonrtv.com/rovatok/kultura/nemzetkozi-turnera-indul-nyari-mozi-szinhazi-kozosseg

Első állomása december 5-én lesz Szabadkán, a Kosztolányi Dezső Színházban. Az előadássorozat keretében az elmúlt három évben készült produkciókat, a Csodálatos hétköznapok, a Terra Vojvodina és a Látóhatár című előadásokat mutatják be.

Az előadások megtekintése jegyhez kötött, a 6-i bemutatóért azonban csak önkéntes adományt várnak. A szabadkai fellépést követően 10-én a Csodálatos hétköznapokat, 11-én pedig a Terra Vojvodinát Budapesten is láthatja a közönség, majd Kolozsváron is fellépnek, a Csodálatos hétköznapok című darabbal. A másik két előadást felvételről láthatja az ottani közönség. A Nyári Mozi-program háromnapos tanfolyammal egészül ki Erdélyben. A Látóhatár valójában inkább egy koncert, a Terra Vojvodina egy költői impresszumokra épülő előadás, a Csodálatos hétköznapok pedig Az Angyal válaszol című dokumentum alapján jött létre a koronavírus-járvány időszakában.

Pámer Csilla, színész, Nyári Mozi Színházi Közösség:  „Mi nagyon sokat gondoltunk egymásra, nagyon sokat beszélgettünk, nagyon sokat formálódott bennünk az előadás, és amikor találkoztunk, akkor ez valahogy kicsúcsosodott azzá, amit majd 5-én mindenki meg tud nézni. Az még nagyon fontos, hogy a könyvben leírt mellékszálon fut a történet, hogy velük az életben, ezzel a négy emberrel mi történt. Az ő életük valahogy összefonódott a mi életünkkel. Azzal, hogy ők barátok voltak, mi úgy gondolom, hogy elég jó barátok lettünk, ott a második világháborúról van szó, itt volt egy covidos időszak, ami szintén egy szükségállapotot teremtett, ők elkezdtek ingeket varrni a katonáknak, mi elkezdtünk varrni maszkokat a kórházaknak, a rászorulóknak, vagy aki igényt tartott rá. Nagyon sok olyan szálon kapcsolódott össze a könyv, vagy az ő életük, vagy a mi életünk. Együtt voltunk nagyon sok időt, ők is együtt voltak nagyon sok időt egy vidéki házban, mi pedig a Nyári Mozi Színházi Közösség terében. Így szerintem tényleg sikerült ez az összekapcsolódás részünkről is és így szerintem egy nagyon elemi előadást hozhattunk létre.”