Nemzetközi Újcirkusz tanfolyam


Esemény részletek


Nicolas Fraiseau (cirkuszi művész) és Robert Benz (zeneszerző) vezetésével
2021. augusztus 23. – 2021. szeptember 3.
Helyszín: Nyári Mozi Színházi Közösség; Graničarska 35., 24104 Kelebia, Szerbia
A műhelymunka felerősíti a mozgás kezdeti szándékát, improvizáció segítségével felszabadítja a testben jelenlévő gátlásokat, valamint tudatosítja a test igénybevételének lehetséges módozatait a közönség előtt. A résztvevők konkrét mozgásformákat gyakorolnak (pl. akrobatika) és megosztják egymással azokat a különféle módszereket, amelyeket korábban cirkuszi edzések, tánc, torna, harcművészetek révén sajátítottak el, valamint a hang létrehozásának folyamatát is tanulmányozzák. Robert Benz zeneszerző vezetésével megvizsgálják a hangzást a fizikai cselekvésre gyakorolt hatása szemszögéből, megvizsgálják hogyan követi vagy befolyásolja a hang a mozdulatot, s hogyan lehet különböző módokon
alkalmazni a hangot és a zenei kompozíciót a mozdulat, a tánc és az akrobatika világában, valamint megvizsgálják a hangnak a színpadi környezetre gyakorolt hatását.
A közös munka során zenei kompozíciót hoznak létre. A tanfolyam célja egy kollektív akusztikus tér megteremtése a cirkuszművészet gyakorlatai és az improvizáció számára, valamint egy eredeti, hangokból létrehozott zenemű elkészítése akrobatikus elemek segítségével, azok kíséretében.

Nicolas Fraiseau, cirkuszi művész (kínai rúd)
Képzése: A l’Ecole Nationale des Arts du Cirque de Rosny-n (ENACR) és a Châlons-en-Champagne-i National des Arts du Cirque (CNAC) iskolában sajátította el az újcirkusz mesterségét, 2016. decemberében érettségizett.
Képzésének köszönhetően úgy képes irányítani a testének mozgását, hogy szembe tudjon nézni a kockázattal. Állandó mozgásban van, érzelmei és törekvései vezérlik. Kezdetben a rúd botként, támaszként szolgált számára a tánc, a mozgás segítőjeként. Az utóbbi időben munkatársaival együtt keresi az egyensúlyt és az egyensúlyhiányt. Az improvizáció és az intuíció révén egyfajta szabadságra törekszik. Abszurd és esetenként veszélyes helyzetekbe helyezi magát, törékenységét kutatja, erővel és gyengeséggel, szigorúsággal és engedékenységgel játszik. Kitartása segíti a munkáját.
2017. októberétől a Les Hommes penchés tagja és Christophe Huysmannal kezdte el az Instable projektet, amit a tanfolyam utolsó napján bemutat majd a résztvevőknek.

Robert Benz, zeneszerző, műszaki vezető és hangtervező
2018 óta dolgozik a Les Hommes penchés szervezettel.
A Lyoni Műszaki Egyetemen (DUT) villamosmérnöki és ipari számítástechnikai diplomát szerzett. A hangtervezés mestere az Ecole Nationale Supérieure des Arts et Techniques du Théâtre-ban (ENSATT), ahol 2017-ben végzett, azóta zeneszerzőként, hangtervezőként, hangrendezőként és technikai igazgatóként dolgozik a National des Arts du Cirque CNAC-nál. Az Instable projektet hanganyagának szerzője.

Tanfolyam vezetők: Nicolas Fraiseau, Robert Benz
Jelentkezni lehet: nyarimozi@gmail.com
Tel: +381 63 88 29 687
A regisztrációt csak akkor hagyhatjuk jóvá, ha vállalod, hogy minden nap részt veszel!
A tanfolyam részvételi díja 250 €, mely az étkezést is magába foglalja. Ha egészségi okok miatt különleges táplálékra van szükséged, kérjük jelezd a szervezőknek. Szállás: a Nyári Mozi Színházi Közösség sátortáborában vagy a Nyári Mozi épületében. A résztvevőknek saját kempingfelszereléssel kell rendelkezniük. Regisztráció a jelentkezési lap kitöltésével válik érvényessé!
E-mail cím: *
Név: *
Születési dátum: *
Lakcím: *
Személyi szám/Útlevél szám: *
Telefonszám: *
Vállalom, hogy minden nap részt veszek a műhelyfoglalkozásokon: IGEN / NEM *

A TANFOLYAM IDŐPONTJA (2021. augusztus 23. – 2021. szeptember 3.)
Érkezés: 2021. augusztus 22.
Tanfolyam kezdete: 2021. augusztus 23. (reggel)
Tanfolyam vége: 2021. szeptember 3. (este)
Jelentkezési határidő: 2021. július 31.

* kötelező kitölteni